BiH

Cvijanović: Vlada RS je odoljela svim izazovima

Cvijanović: Vlada RS je odoljela svim izazovima
Cvijanović: Vlada RS je odoljela svim izazovima

BANJALUKA - RS ne može i ne treba da utiče na to koga će FBiH izabrati da ih predstavlja u Predsjedništvu BiH, ali član iz RS mora znati kako da se suprotstavi politikama koje su na štetu RS, izjavila je Željka Cvijanović, premijer RS i kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za člana Predsjedništva iz RS.

"Moj politički moto je - gdje god idem, idem da se dogovorim, a dogovor znači da poštujete jedni druge, da jedni drugima ne smetate i ne radite nešto na štetu jedni drugih. To je dogovor kojem ja težim", navela je Cvijanovićeva u Otvorenom programu Nes radija.

Govoreći o dosadašnjih godinu i po, koliko se nalazi na poziciji predsjednika Vlade RS, istakla je da je bilo nekoliko velikih izazova - od protesta u FBiH, globalne ekonomske krize, zbrinjavanja boračkih i socijalnih kategorija, te katastrofalne poplave u maju i avgustu koje su nanijele veliku štetu građanima i privredi.

"Najvažnija stvar koju smo postigli je da smo zadržali funkcionalnost i operativnost budžeta, da smo izvršili sve svoje obaveze a da pritom nijedna grupacija nije zapostavljena", istakla je ona, dodavši je da je Vlada uspjela povećati plate i penzije.

Naglasila je da je Vlada RS jedina u regionu koja je uspjela obezbijediti pomoć stanovništvu u vidu vaučera za saniranje posljedica od poplava, dodavši da će istu pomoć dobiti i nastradali u avgustovskim poplavama, "čim se završi procjena štete i njihovo unošenje u jedinstveni registar šteta".

Istakla je da se zalaže za nastavak evropskog puta BiH, ali pod uslovom da se poštuju ustavne nadležnosti entiteta kroz mehanizam koordinacije u evropskim pitanjima.

Uskoro opširnije...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije