BiH

Dan sjećanja na progon Srba: Dodik i Vučić kod Sremske Rače

Dan sjećanja na progon Srba: Dodik i Vučić kod Sremske Rače
Dan sjećanja na progon Srba: Dodik i Vučić kod Sremske Rače

BEOGRAD - Centralna državna manifestacija obilježavanja 5. avgusta – Dana sjećanja na stradanje i progon Srba počeće 4. avgusta 2015. godine na mostu kod Sremske Rače simboličnim susretom premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Dodik i Vučić srešće se na mostu u 20 časova i zatim u rijeku Savu spustiti vijence u znak sjećanja na sve stradale Srbe, saopšteno je danas iz Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Nakon toga, u 20.10 časova na platou pored mosta parastos za sve stradale Srbe služiće NJegova svetost patrijarh srpski Irinej.

Manifestacija će biti nastavljena umjetničkim programom pod nazivom "Naša je tuga...velika" i obraćanjem Vučića, Dodika i "djevojke iz kolone" izbjeglice Đurđice Popović.

Centralnoj državnoj manifestaciji posvećenoj obilježavanju Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe prisustvovaće članovi vlada Srbije i Republike Srpske, članovi Narodne skupštine Srbije, Narodne skupštine Republike Srpske i drugih državnih organa Srbije i Republike Srpske, predstavnici Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, diplomatskog kora i građani

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije