BiH

Danas izbor Vlade RS

Danas izbor Vlade RS
Danas izbor Vlade RS

BANJALUKA - Druga i treća posebna sjednica Narodne skupštine RS biće održane danas i na njima će biti birani novi premijer RS i ministri koji će činiti Vladu, te potpredsjednici parlamenta.

Prema riječima Nedeljka Čubrilovića, predsjednika NS RS, još nije bilo zahtjeva za posebnu sjednicu o Bobar banci. Osvrćući se na odluku Hrvatske da ne finansira izgradnju mosta na Savi kod Gradiške, rekao je da je uvjeren da će ona biti promijenjena zbog pritiska EU.

Vukota Govedarica, predsjednik Kluba SDS-a, rekao je da će Savez za promjene danas zvanično podnijeti inicijativu da tačka o Bobar banci bude uvrštena u dnevni red. Rekao je da je Nenad Stevandić kandidat za potpredsjednika NS RS, te tvrdi da neizbor potpredsjednika parlamenta daje osnov za sumnju na izbornu trgovinu. Rekao je i da SDS neće dati podršku novoj vladi koju će predvoditi Željka Cvijanović.

Sjednica počinje u deset časova, a očekuje se da će koalicija SNSD-DNS-SP većinom glasova potvrditi Vladu Cvijanovićeve.

Senad Bratić, član koalicije "Domovina" u Skupštini, rekao je da će ta koalicija danas prije sjednice odlučiti hoće li prisustvovati sjednici o izboru Vlade ako prethodno ne bude izabran potpredsjednik iz njihovih redova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije