BiH

Davidović: Hadžiomerović i Vasković su me reketirali

BANJALUKA - Urednik i novinar emisije FTV-a "60 minuta" Bakir Hadžiomerović i Slobodan Vasković reketirali su i banjalučkog biznismena Đorđu Davidovića.

Davidović je potvrdio da su oni u februaru preko kurira pokušali da mu uzmu reket u iznosu od 10.000 evra.

"Kurir mi je rekao da su ga poslali Borko Džajić i Slobodan Vasković i da se sprema jedan veliki napad u emisiji FTV-a '60 minuta' protiv kompanije 'Ekvator'. Rekao je da, ako im po njemu pošaljem 10.000 evra, koje bi odnijeli Bakiru Hadžiomeroviću, tog emitovanja neće biti", rekao je Davidović i dodao da se to desilo u hotelu "Palas", te da mu je kurir novac tražio pred dva svjedoka.

Davidović je, prema sopstvenom priznanju, pred svjedocima kuriru rekao da on nikome ne plaća rekete, a da je kurir dodao da razmisli još dva-tri dana.

"On je došao nakon dva-tri dana i pitao hoću li da platim. Ponovio sam da nikada nisam plaćao reket niti da ću ikome platiti i dodao neka pišu šta god hoće. Poslije toga, u emisiji '60 minuta' koja je emitovana 8. marta, maksimalno su me ispljuvali. Vasković je slikao šahtove, izvještavaći da su me neki dužnici držali u šahtu tri dana. Poslije toga podnio sam tužbu protiv FTV-a i emisije '60 minuta', te protiv Hadžiomerovića i Vaskovića", kaže Davidović.

U tužbi od 25. maja, koja je podnesena Osnovnom sudu Banjaluka, navedeno je da je u toj emisiji "60 minuta" emitovan niz neistina o tužiocu.

"Nijedan dokaz nije objavljen za tvrdnje iznesene u toj emisiji da je Đorđo Davidović kriminalac, da su Milorad Dodik i tužilac ukrali 3,5 miliona KM, da je Davidović 'stari kriminalac', da je tužilac više vremena u periodu do dolaska Dodika na vlast provodio vozeći se u gepeku lokalnih mafijaša nego što je po zemlji hodao, zbog dugova koje ima prema njima", navodi se u tužbi.

Davidović kaže da se Osnovni sud oglasio mjesno nenadležnim i cijeli predmet uputio Opštinskom sudu u Sarajevu.

"Advokati koji me zastupaju na to su 4. novembra uložili žalbu Okružnom sudu Banjaluka, na koju još čekamo odgovor", kaže Davidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije