BiH

Deset uhapšenih zbog ratnih zločina

Deset uhapšenih zbog ratnih zločina
Deset uhapšenih zbog ratnih zločina

ZVORNIK - Pripadnici SIPA uhapsili su danas na području Zvornika, Bijeljine i Ugljevika deset osoba, osumnjičenih da su počinili ratni zločin na području Zvornika 1992. godine.

Hapšenje je sprovedeno po nalogu Tužilaštva BiH, a prema nezvaničnim informacijama uhapšeni su Goran Maksimović, Ljiljan Mitrović, Radivoje Đorđić, Slavko Perić te Mileta Vujević. Među uhapšenima su, takođe prema nezvaničnim informacijama, još i Vukašin Drašković, Gojko Stevanović, Cvjetko Popadić, Rajo Lazarević i Mićo Manojlović.

SIPA je, takođe danas, pretresla i kuću Vinka Lazića, nekadašnjeg glavnog tužioca Okružnog tužilaštva Bijeljina u Ulici majora Gavrilovića u ovom gradu, a iz Lazićeve kuće izuzeta je određena dokumentacija.

Iz SIPA su nam potvrdili da je riječ o istoj akciji, ali više detalja, dok se istraga ne završi, ne žele da saopšte.

Inače, u akciji, u kojoj su učestvovali i pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona te MUP-a RS, pretreseni su objekti na ukupno 12 lokacija na području Zvornika, Bijeljine i Ugljevika.

Cilj tih pretresa je da pronađu i oduzmu predmete koji će, kako vjeruju istražioci, poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

"U ovom predmetu rađena je opsežna istraga. Predmet je preduzet od Tužilaštva Tuzlanskog kantona", kazala je Adisa Karačić, službenik za odnose s javnošću Tužilaštva BiH.

Povodom ovih hapšenja oglasile su se i opštinske boračke organizacije Bijeljine, Zvornika i Ugljevika, koje su najoštrije osudile hapšenje demobilisanih srpskih boraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije