BiH

Dodik: Bez RS nema budućnosti za Srbe

Dodik: Bez RS nema budućnosti za Srbe
Dodik: Bez RS nema budućnosti za Srbe

JAHORINA - Bez Republike Srpske nema mogućnosti da srpski narod kao svoj na svome živi na ovim prostorima, poručio je danas predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Dodik je istakao da Republika Srpska raspolaže ozbiljnim resursima, ali da je "uglavljena u organizaciju koja ne dozvoljava njihovu efikasnu upotrebu".  

"Ta organizacija u kojoj smo uglavljeni je BiH. BiH je takva da predstavlja stalnu opasnost, prijetnju i smetnju za realizaciju naših programa", rekao je Dodik. 

Obraćajući se polaznicima škole novih lidera SNSD-a na Jahorini, Dodik je rekao da je pokušavao da gradi određene stvari na nivou BiH, uvjeren da može doći do zajedničkog dogovora o 10 pitanja koja nisu sporna. 

"Brzo sam shvatio da taj sarajevski politički krug želi dominaciju i izgradnju BiH kao zemlje za njih koja bi u suštini bila centralistički organizovana", naglasio je Dodik. 

On smatra da u današnje vrijeme u politici ima previše "galame" i primitivizma.

"Proći će one politike koje su izdignute iznad toga i koje imaju prepoznatljivu dinamiku i kretanje, kao i oni koji imaju čvrste stavove", poručio je Dodik.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije