BiH

Dodik: Britanski obavještajci dolaze da prisluškuju i šalju informacije

Dodik: Britanski obavještajci dolaze da prisluškuju i šalju informacije
Foto: NN arhiva | Dodik: Britanski obavještajci dolaze da prisluškuju i šalju informacije
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u BiH dolazi 40 britanskih obavještajaca zamaskiranih u vojnu jedinicu, čiji će zadatak biti da prisluškuju, prate i prave informacije za medije.

"Ovdje ulaze ljudi tog kalibra, znači obavještajci, kamuflirani u vojnike koji će raditi na prisluškivanjima, praćenjima i stvaranjima informacija i vjerovatno servisiranja tih informacija medijima", rekao je Dodik za RTRS.

On je naveo da pojedinci iz Srpske neopravdano minimiziraju dolazak britanskih vojnika, komentarišući izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića federalnim medijima da vlast u Srpskoj nepotrebno diže galamu i da je SNSD slabiji nego što je mislio ako se prepao 40 vojnika.

Dodik je rekao da strani obavještajci nisu potrebni Srpskoj i upitao da li je Predsjedništvo BiH bilo upoznato o zahtjevu komande Eufora za pojačanjem.

"Niko se ne boji, ne bojimo se ni mi, ali kako je moguće da član Predsjedništva može da kaže da je to u redu. To definitivno nije u redu. Republika Srpska to odbija", istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, očigledno je to dio ukupne atmosfere pokušaja da se obezbijedi da Ivanić i ostali prođu na zajednički nivo /na predstojećim izborima/.

Britanski "Tajms" objavio je da će Velika Britanija poslati 40 pripadnika vojske koji će se pridružiti Misiji EU i NATO-a u BiH kako bi "spriječili rusko miješanje u oktobarske izbore".

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 11

DraganRankitic

Ovo nije ništa novo. Strani obevaštejci, posebno iz Velike Britanije su mutili vodu na ovim prostorima sve vreme od 1930-ih godina do danas, a verovatno i ranije. I to uvek protiv srpskih interesa. Da Mladen Ivanić hladnokrvno tvrdi da to "nije opasno" i da je "sve u redu" je znak ili opasnog neznanja ili izdaje. U njegovom slučaju rekao bih ipak da je u pitanju neznanje i politička nepismenost a ne izdaja. Da je to rekao Dragan Mektić, onda bi to sigurno bio znak izdaje.

Blackson

Hahahhahahah koji faktor ovaj bilmez. Čovjek sve zna hahaha. Hahahahaha hoće da kaže došli srušit mene nja nja nja pa odma plače u novinama hahaha traži Putina da mu bilmez dudla... nema tog doktora koji može izlijecit ovaj slučaj sizofrenije. Idi magare pjevaju malo po livadama rici sa govedima opusti se neće tebi englezi ništa i onako svi koji te čuju prvo kažu que

taki

Došle rđe, došle sa svih strana i svi bi da ruše brata Milorada! Dodik do pobjede!

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije