BiH

Dodik: Dodatni ekonomski razvoj za Lopare i sva mjesta u Srpskoj

Dodik: Dodatni ekonomski razvoj za Lopare i sva mjesta u Srpskoj
Foto: Facebook | Dodik: Dodatni ekonomski razvoj za Lopare i sva mjesta u Srpskoj

LOPARE - Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Loparama da ovo mjesto treba dodatni ekonomski razvoj u čemu ih je do sada ograničavala lokalna vlast.

"Očekujemo veliku podršku građana i vjerujemo da će Lopare biti dio pobjedničkog korpusa SNSD-a koji se kreće kroz Republiku Srpsku do apsolutne pobjede 7. oktobra", poručio je Dodik uoči tribine SNSD-a koja je održana na platou ispred hotela "Majevica".

On je rekao da podrška izbornim listama SNSD-a u lokalnim zajednicama Srpske dostiže više od 50 odsto i da u Loparama očekuje znatno približavanje toj cifri.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je novinarima da stranačko okupljanje u Loparama nije klasična kampanja nego prilika da se pokažu jedinstvo, zajedništvo i opredijeljenost građana za podršku politici SNSD-a.

"Kampanju vode navijači, ali utakmicu dobijaju igrači i tako će biti i ovaj put, zato što s druge strane nemamo igrača. Nisu odigrali nijednu utakmicu, a onu koju su imali priliku da igraju, igrali su pogrešno na nivou BiH, u Sarajevu", rekla je Cvijanovićeva i najavila veliku izbornu pobjedu SNSD-a.

Prema njenim riječima, Vlada Republike Srpske uložila je znatna sredstva u svaku od opština, pa i u Lopare, a izlazila je u susret lokalnim zajednicama i u najtežim vremenima.

"Ta su najteža vremena daleko iza nas. Mi danas imamo stabilan budžet, znamo da trebamo dodatno razvijati naše opštine i svi projekti koju su nam dostavljeni ili su u fazi realizacije ili su već realizovani", istakla je Cvijanovićeva i najavila nastavak podrške Vlade Srpske projektima razvoja lokalnih zajednica.

Ona je poručila da samo stabilne institucije mogu imati stabilan budžet i da samo stabilna vlast može obezbijediti stabilan budžet.

"To je naša poruka uvijek, stabilna Republika, stabilan budžet, a to daje stabilna vlast na čelu sa SNSD-om", zaključila je Cvijanovićeva.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Repblike Srpske iz Izborne jedinice šest Savo Cvijetinović rekao je novinarima da Lopare žele da pokažu da su dio pobjedničkog tima SNSD-a, patriotskog koncepta i odgovorne politike prema narodu i Republici Srpskoj.

On je kritikovao opozicioni politički blok, navodeći da su zabranili ulazak u Srpsku ruskom piscu, ali su pozvali u goste ministra inostranih poslova samoproglašenog Kosova i zaključio da je vrijeme za promjene u Loparama do kojih će doći 7. oktobra.

Nosilac poslaničke liste SNSD-a za Narodnu skupštinu u Izbornoj jedinici šest Nedeljko Ćorić rekao je u Loparama da SNSD zna ključne probleme ove lokalne zajednice, navodeći da su to vodovod i putna komunikacija starim putem prema Tuzli, te da su spremni da odgovore tim izazovima.

"Mi nismo stranka koja želi da učestvuje u prljavoj kampanji, nego želimo da sa svojim narodom gradimo budućnost i da dokažemo da imamo povjerenje svog naroda, kao što smo ga imali godinama", rekao je Ćorić i dodao da suprotni politički blok širi nervozu jer nema podršku naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije