BiH

Dodik: Jovanović komemoraciju u Potočarima koristi za ličnu promociju

Dodik: Jovanović komemoraciju u Potočarima koristi za ličnu promociju
Dodik: Jovanović komemoraciju u Potočarima koristi za ličnu promociju

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da dolazak predsjednika LDP-a Čedomira Jovanovića u Potočare, nakon što su iz Srebrenice prema Srbiji odaslane neprijateljske poruke, ne iznenađuje nikoga jer ovaj egzibicionista srpske politike koristi svaku priliku za svoju i promociju svoje marginalne stranke, ne birajući pri tome, ni mjesto niti vrijeme, pa tako i današnju komemoraciju.

Na pitanje da prokomentariše Jovanovićevu izjavu u Potočarima da je dolazak njegova ljudska obaveza i politička dužnost, te da mu je drago što mnogi ljudi u Srbiji govore da se u Srebrenici dogodio genocid, Dodik je ocijenio da "Jovanović danas tamo svakako nije predstavnik Srbije".

"Njegovi javni nastupi u vezi sa Srebrenicom ne doprinose ni miru niti razumijevanju, za šta se zalažu Srbija i njen premijer Aleksandar Vučić koji je, uprkos javno izrečenim takvim stavovima u Potočarima, prošle godine jedva izvukao živu glavu", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da Jovanović i danas falsifikuje istinu, pokušavajući da po ko zna koji put zločin u Srebrenici nazove genocidom u stilu svojih međunarodnih mentora, na nagovor kojih je ovih dana i Narodnoj skupštini Srbije predao Prijedlog rezolucije o priznavanju genocida u Srebrenici, iako nešto slično nije usvojio ni Savjet bezbjednosti UN.

"S obzirom na to da je izgubio bilo kakvu podršku srpskog naroda na nedavnim izborima, Jovanović tako pokušava da sa Strankom demokratske akcije, ispolitizovanom pričom o genocidu i napadom na Republiku Srpsku i srpski narod dobije bilo čiju podršku i bilo kakav politički legitimitet", naveo je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je dodao da se i Jovanović tako našao u društvu onih kojima Srebrenica služi za sasvim druge ciljeve od onih koje javno proklamuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije