BiH

Dodik: Papović smijenjen jer je javnim sredstvima plaćao BN televiziju

Dodik: Papović smijenjen jer je javnim sredstvima plaćao BN televiziju
Dodik: Papović smijenjen jer je javnim sredstvima plaćao BN televiziju

TREBINJE - Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Milorad Dodik rekao je da je Rajko Papović smijenjen sa mjesta vršioca dužnosti direktora Rudnika i Termoelektrane /RiTE/ "Gacko" zato što je koristio javna sredstva za plaćanje BN televizije.

"Papović nikada neće biti vraćen na to mjesto zato što je na takav način koristio javna sredstva", istakao je Dodik, poručivši da će svi direktori za koje se sazna da plaćaju BN televiziji istog dana biti smijenjeni.

On je naveo da Papović nije raspisao ni konkurs za direktora, što je bilo  dogovoreno prije dva mjeseca, a uplatio je BN televiziji novac iz javnih sredstava da nastavi sa svojim destrukcijama.

Dodik je naglasio da je i gradska administracija Trebinja ljetos platila ovoj privatnoj medijskoj kući 80.000 KM za direktan prenos emisije iz ovog grada.

Govoreći o protestima radnika RiTE "Gacko", Dodik je rekao da su ti protesti politički i da radnici treba da rade, a ne da štrajkuju.

"Termoelektrana Gacko je uspješno preduzeće u sistemu Elektroprivrede
Republike Srpske i tamošnji radnici imaju dobra radna mjesta i redovne plate, što treba da poštuju", naglasio je Dodik, koji je i predsjednik Republike Srpske.

Dodik je podsjetio da nigdje ne piše da je pravo radnika da se bore za to što oni pokušavaju da nametnu da je najvažnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije