BiH

Dodik: Procesuirati nezakonitosti u Bobar banci, ali bez političkog miješanja

Dodik: Procesuirati nezakonitosti u Bobar banci, ali bez političkog miješanja
Dodik: Procesuirati nezakonitosti u Bobar banci, ali bez političkog miješanja

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da određene nezakonitosti koje su se dešavale u Bobar banci u likvidaciji treba procesuirati, ali “da time ne treba da se bavi nijedan ministar, pa ni ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, već nadležne institucije”.

Kada se time bavi ministar, onda to ima političku konotaciju”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On privođenje direktorice Agencije za bankarstvo RS Slavice Injac ocjenjuje kao atak na tu instituciju kako bi se “urušila i stvorili uslovi da se njena nadležnost dislocirala na nivo BiH“.

To se neće desiti, bez obzira na sramne akcije koje je provodila Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) pod uticajem SDS-a, i koja montira procese u RS. Godinu i po dana nisu ništa uradili osim što su isprazno ‘trubili’ o tome, prijetili, lagali, a ostaje samo činjenica da se bezočno atakuje na institucije RS”, smatra Dodik.

Ponovio je tvrdnje da je priča o akciji „Lavina“, usmjerenoj na dokazivanje nezakonitosti u Bobar banci, „trajala jedan dan te da je u tom slučaju očigledna politička motivacija, a ne nikakav doprinos borbi protiv kriminala i korupcije“.

Kaže da se političko miješanje u pravosuđe “ne može i neće tolerisati”.

Činjenica je da je Bobar banka ‘stradala’. Smatramo da je to primarno zbog smrti vlasnika, kada je došlo do određnih nestabilnosti koje su dovele do njene likvidacije”, rekao je predsjednik RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije