BiH

Dodik: RS za dosljedno poštovanje Dejtona

Dodik: RS za dosljedno poštovanje Dejtona
Dodik: RS za dosljedno poštovanje Dejtona

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se Srpska zalaže za dosljedno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji je uspostavio politički sistem u BiH, a ne samo okončao rat, kako se selektivno ističe u jednom dijelu međunarodne zajednice.

Dodik je ambasadora Jermenije za BiH Gagika Galačijana informisao o višegodišnjem devastiranju Dejtonskog mirovnog sporazuma od visokih predstavnika, koje je išlo na štetu ovlaštenja Republike Srpske. 

On je upoznao jermenskog ambasadora i o aktuelnim političkim i ekonomskim pitanjima u Republici Srpskoj i BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Dodik i Galačijan su dogovorili da u budućnosti ostvare bolju saradnju Srpske i Jermenije, posebno u oblasti privrede i kulture. 

I predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović u odvojenom susretu sastala se na ambasadorom.

Ona je nerezidentnog ambasadora Jermenije u BiH Gagika Galačijana o opredijeljenosti Vlade Srpske za nastavak procesa evropskih integracija, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Cvijanovićeva i Galačijan razgovarali su o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, sa osvrtom na reformske procese koje provodi Vlada Republike Srpske radi rasterećenja privrede.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima ekonomske saradnje Republike Srpske i Jermenije, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije