BiH

Dodik: Razmotriti mogućnost otvaranja službe nacionalne bezbjednosti

Dodik: Razmotriti mogućnost otvaranja službe nacionalne bezbjednosti
Foto: N.N. | Dodik: Razmotriti mogućnost otvaranja službe nacionalne bezbjednosti
N.N.

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je nakon sastanka Koordinacionog tijela za praćenje ilegalnih migranata preko teritorije Republike Srpske da su migranti postali veliki problem, koji neće sam od sebe nestati i da se treba razmotriti mogućnost otvaranja službe nacionalne bezbjednosti.

On je naveo da politika iz Sarajeva nije bila u korist Srpskoj.

"Potrebne su izmjene zakona, kao i nova ovlaštenja policiji, koji se bave pitanjima migranta", rekao je predsjednik Srpske.

Dodik traži da organi nadležni za smještaj migranata, ne daju nikome azil, dok se politika pristupa tom problemu ne promijeni.

"Dugoročno, nije dobro ni po BiH formiranje kampova na teritoriji Federacije", dodao je Dodik.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović je izjavila da nema spremnosti niti kapaciteta da se smještaju migranti u Republiku Srpsku, čime je potvrđen raniji stav Vlade.

Podsjetila je da je određen broj pripadnika MUP-a Srpske već stavljen na raspolaganje.

"Mi nemamo pouzdanih podataka o broju migranata, nemamo ni uslova za njihov smještaj. Za ovo pitanje potrebna su i zakonska rješenja. BiH će morati da pooštri način dobijanja azila, ukoliko želi da postane iole normalna zemlja", poručila je premijerka Srpske.

(RTRS)

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 2

draganraknitic

Republici Srpskoj svakako treba sopstvena vojska, jer nekakve OS BiH niti su prava vojska niti su vojska koja na bilo koji način radi u korist RS. Pošto "otcepljenje" VRS od OS BiH trenutno nije politički izvodljivo, onda je uspostava jakog i dobro opremljenog rezervnog sastava policije odlična ideja. Tim putem išli su i Hrvati kada su se otcepljivali od SFRJ. Pošto nisu mogli da otcepe svoj deo JNA, oni su opremili i dobro naoružali rezervni sastav policije, koji je u pravom trenutku radio za nezavisnost današnje NDH i prerastao u vojsku NDH. Pa neće valjda Dodik ili bilo koji pošten Srbin jačati nekakve "zajedničke" oružane formacije koje će se sutra upotrebiti protiv RS kada krene u proglašavanje nezavisnosti. Nema mnogo izdajnika kao Dragan Mektić više u RS. Prošao je taj voz.

Milan1

DA, DA...TAKO STOJE STVARI: DJECA ĆE NAM OTIĆI IZ ZEMLJE, A TUĐINI ĆE JE NASELITI. KUDA LI PLOVI OVAJ BROD SA PIJANOM I NEODGOVORNOM POSADOM?!

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije