BiH

Dodik: Tokićem treba da se bave istražni organi

Dodik: Tokićem treba da se bave istražni organi
Dodik: Tokićem treba da se bave istražni organi

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da poziv predsjednika Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudina Tokića da se Bošnjaci 22. maja masovno okupe u Srpskoj pod ratnim zastavama Armije BiH, zaslužuje pažnju istražnih organa.

Dodik je rekao da Tokića poznaje i iz ranijih vremena i da je uvijek bio neostvaren, pa i kada se bavio pričama o multietničnosti.

"Vjerujem da je to refleks njegove frustriranosti životnim neuspjehom koji bilježi na svim poljima", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Tokić je pozvao sve Bošnjake da "ustanu u odbranu BiH od neofašizma vlasti Republike Srpske i od onih koji su slični ubijenom policajcu Draganu Đuriću, koji je učestvovao u stvaranju genocidne Republike Srpske".

"22. maj dan kada je BiH primljena u UN. Masovno okupljanje u entitetu Republika Srpska. Masovno donošenje zastava. Šetnje, skupovi, manifestacije", naveo je Tokić u pozivu Bošnjacima.

Tokić, koji je na prošlogodišnjim izborima bio kandidat za predsjednika Republike Srpske, okačio je na svom i na Fejsbuk profilu Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda fotografije krvi ispred Policijske stanice u Zvorniku na koju je vehabija Nerdin Ibrić 27. aprila izvršio teroristički napad i ubio policajca Đurića, a dvojicu njegovih kolega ranio. Uz fotografiju je ostavio poruku "Sudbina je u rukama Bošnjaka".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije