BiH

Dodik negira Čavićeve optužbe

Dodik negira Čavićeve optužbe
Dodik negira Čavićeve optužbe

BANJALUKA - Lider NDP-a Dragan Čavić optužio je danas u Banjaluci predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i „ekipu oko njega“ da pripremaju političko-pravosudnu diskreditaciju njega i još najmanje četvorice političara iz stranaka Saveza za promjene, na šta mu je Dodik odgovorio da nikada ništa nije montirao niti uticao na pravosuđe.

Čavić je rekao da će taj „plan“ biti proveden u nekoliko koraka a da su, osim njega, na udaru i Mićo Mićić, Obren Petrović i Milovan Cicko Bjelica, SDS - ovi čelni ljudi gradova Bijeljina, Doboj  i Sokolac, kao i trebinjski gradonačelnik (PDP) Slavko Vučurević.

Lider NDP-a je dodao kako ima informacije da je u toku pripremanje „dokaza“ za montiranje optužnica u Specijalnom tužilaštvu RS osim toga, kako je rekao, na udaru će biti i dio novinara i medija, apostrofirajući imena Slobodana Vaskovića i Vladimira Trišića , vlasnika BN televizije.

Čavić je između ostalog pozvao „časne ljude“ iz policijskih i pravosudnih struktura da ne učestvuju u ovakvom „planu“ poručivši da će Savez za promjene imati adekvatan odogovor za događaje koji slijede.

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik odgovorio je da nikada ništa nije montirao, nikada nije uticao na pravosuđe i da se uvijek zalagao da svako ko je kriv treba da odgovara bez obzira iz koje stranke.

Dodik je naglasio da Čavić treba da objasni zašto je promovisan od strane Britanaca da bude vođa pokreta protiv RS.

„Poručujem Čaviću da ode na pregled“, rekao je Dodik.

Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH, rekao je danas da nema saznanja koje je iznio Čavić ali da on to ni ne komentariše.

"Nemam informacije o tim tvrdnjama. Ja se nikad pitanjem korupcije i kriminala nisam bavio na takav način. Za razliku od Dodika koji ljude proglašava izdajnicima, ja njega nisam proglašavao kriminalcem".

Komentarišući novinarsko pitanje na tvrdnje Dodika da su članovi Saveza za promjene izdajice zato što su dozvolili povećanje budžeta Ustavnog suda BiH za 100.000 KM Ivanić je rekao da je za vrijeme Dodikove vlasti na nivou BiH budžet povećan sa 4 na 5.1 miliona KM.

"Gospodin Dodik je preuzeo vlast kad je budžet Ustavnog suda BiH bio četiri miliona. Gospodin Dodik je u svojoj vlasti dao 5,15 miliona, znači milion i 150 hiljada više. To znači da je on deset puta veći izdajnik od mene ako mjerimo time. Uz to, Ustavni sud je donio odluku o ukidanju himne RS koju je on proveo. U tom periodu je ukinuo i grb RS i tu odluku je on proveo. Za razliku od njega ja odluku o Danu Republike nisam proveo", rekao je Ivanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije