BiH

Govedarica: Neće biti koalicije s SNSD, niti ulaska u Vladu RS-a

Govedarica: Neće biti koalicije s SNSD, niti ulaska u Vladu RS-a
Foto: N.N. | Glavni odbor SDS-a odbacio žalbu Obrena Petrovića o isključenju iz stranke

ISTOČNO SARAJEVO – Koalicije s SNSD-om neće biti, niti ulaska u Vladu RS-a – rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica.

- Glavni odbor će se izjasniti da li ja kao predsjednik imam njihovu podršku – rekao je Govadarica i dodao da traži od tog stranačkog tijela da ne prihvati koaliciju s SNSD-om i ulazak u Vladu RS, jer smatra da za tako nešto ne postoji osnov.

- Ne želimo da varamo naše građane i ostajemo dosljednji našoj politici – ustvrdio je on i dodao da, kada je u pitanju nivo BiH, radit će u interesu RS-a.

Potvrdio je da su na sjednici Glavnog odbora, uz dva glasa protiv, odbačene žalbe Obrena Petrovića, Konstadina Vasića i Uroša Vojinovića, na odluke o isključenju iz stranke.

Glavnom odboru je predložio, kako je naveo, raspuštanje Gradske organizaciju SDS-a u Doboju.

- Moramo da zauzmemo stav kako i na koji način ćemo da tretiramo poslanike iz Doboja jer su se već izjasnili da neće učestvovati u radu Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a – rekao je on ističući da će zbog nestatutarnosti biti stavljeni van snage zaključci dobojskog SDS-a, da oni idu u vlast u RS i na nivou BiH.

U pauzi sjednice Glavnog odbora SDS-a, Govedarica je za RTV BN ustvrdio da očekuje podršku za pomenute odluke, kao i da na sjednici nema povišenih tonova, već da, iako ne misle svi isto, vode raspravu o aktuelnoj političkoj situaciji u RS, u SDS-u i političkoj platformi stranke, koja će u decembru imati redovne stranačke izbore.

Glavni odbor SDS-a odbacio žalbu Obrena Petrovića o isključenju iz stranke

Kako je na Twiteru objavila potpredsjednik SDS-a Aleksandra Pandurević članovi Glavnog odbora odbacili su žalbu Obrena Petrovića, aktuelnog gradonačelnika Doboja, na odluku predsjednika stranke Vukote Govedarice da ga isključi iz stranke. Ona je navela da je za žalbu Petrovića glasao jedan član, dva su bila suzdržana i 48 protiv, prenosi klix.ba.


Do raspuštanja Gradske organizacije u Doboju došlo je nakon što su iz te stranke isključeni Obren Petrović i Boris Jerinić, koji su mimo stranke stranke provodili aktivnosti u vezi učešća u vlasti dobojskog SDS zajedno sa Miloradom Dodikom.

Na sjednici između ostalog se očekuje razmatranje zahtjeva četiri regionalna odbora stranke koji su zatražili da rukovodstvo SDS podnese ostavke zbog loših izbornih rezultata, prije svega da se smjeni Vukota Govedarica sa mjesta predsjednika SDS.

Podsjećamo da su regionalni odbori zatražili ostavku predsjendika SDS Vukote Govedarice, koji je obećao da će svoj mandat staviti na raspolaganje stranci nakon opštih izbora. (klix.ba, FENA)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije