BiH

Govedarica: Dodik i Izetebegović najveći neprijatelji, a dogovorili akcize u Mostaru

Govedarica: Dodik i Izetebegović najveći neprijatelji, a dogovorili akcize u Mostaru
Govedarica: Dodik i Izetebegović najveći neprijatelji, a dogovorili akcize u Mostaru

SARAJEVO – Predsjedništvo SDS-a odlučilo je na danšnjoj sjednici da ministri u Vijeću ministara BiH koji dolaze iz Saveza za promjene ne prihvate zapisnik sa hitne telefonske sjednice Vijeća ministara koja je odžana u četvrtak naveče.

Oni su istakli da ministri iz Saveza za promjene nisu bili obavješteni, a niti su glasali o tačkama dnevnog reda koje su bile na ovoj sjednici.

SDS smatra da se set zakona o akcizama i bankarskom sektoru mora vratiti u redovnu proceduru jer je to direktan udar na građane RS, a i prenos nadležnosti kada je riječ o zakonu za osiguranju depozirta u bankama u BiH.

Vukoata Govedarca, predsjednik SDS-a, rekao je novianrima da ova stranka traži da se ispita ko je odgovoran za kršenje procedura prilikom sazivanja hitne sjednice Vijeća ministara BiH, te da ministri iz Saveza za psromjene u srijedu, kada je zakazana redovna sjednica Vijeća ministara, neće prihvatiti zapisnik, a time se onda dovodi u pitanje validnost sjednice, a i zakona koje je nakon te sjednice po hitnom postupku prihvatio Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

"Nadam se da će se ipak sve vratiti u redovnu proceduru i da ćemo o ovim zakonima raspravljati na sjednici Predstavničkog doma BiH koja je zakazana za 24. april ove godine", rekao jeGovedarica.

On je kazao da će Mladen Bosić, zamjenik predsjedavajućeg Parlamenta BiH zatražiti od Nedjeljka Čubrilovića, predsjednika Narodne skupštine RS, da se ovaj parlament izjasni o akcizama ali i o zakonu o depozitu u bankama u BiH, koji je prenos nadležnosti.

Govedarica je optužio lidere SNSD-a i SDA, Milorade Dodika i Bakira Izetbegovića, da su se dogovorili u Mostaru da ponovo stave set zakona o akcizam i bankarskom sektoru u proceduru, sa kozemetičkim izmjenama, kako bi oni bili usvojeni.

"Dodik i Izetbegović su kada treba jedan drugom najveći prijatelji, a kada treba i najveći neprijatelji", poručio je Govedarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije