BiH

Govedarica pozvao Izetbegovića da postupi moralno i podnese ostavku

Govedarica pozvao Izetbegovića da postupi moralno i podnese ostavku
Govedarica pozvao Izetbegovića da postupi moralno i podnese ostavku

SARAJEVAO – Vukota Govedarica, predsjednik SDS kazao je danas na press konferenciji u Istočnom Sarajevu da SDS ne vidi ni jedan razlog da se likuje nad odlukom Međunarodnog suda u Hagu i nad načinom na koji je sud definisao postupak revizije.

" Sve vrijeme sam vjerovao da će ovakva odluka biti donesena" rekao je Govedarica. Pozavo je Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA i člana Predsjedništva BiH da postupi moralno i podnese ostavku, jer je djelaovao vanistiucionalno, ali je dodao da je uvjeren da on to neće učiniti.

Što se tiče krize u BiH Govedarica smatra da će kriza biti okončana onog momenta kada Predsjedništvo BiH koje je i bilo epicentar krize počne sa radom, odnosno kada odblokira svoj rad.

SDS smatra da je vrijeme da se smiri situacija i da se nastavi sa evropskim putem, odnosno da se počnemo baviti ekonomijom i socijalnim pitanjima.

Što se tiče Saveza za promjene oni su voljni da nastave rad u interesu RS, FBiH i građana cijele BiH. Upitan da li će Parlament BiH nastaviti sa radom, obzirom da je protekla sjednica bila održana, ali da polsnici SzP niu učestvovali u raspravi niti glasanju, Govedarica je najavio da će se to promijeniti, ali nije precizirao da li će to biti već od naredne sjednice koja je zakazana za 23. mart.

Govedarica je optužio predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da su glavni krivci za krizu u BiH. " Dodik je zagovarao napuštanje institucija BiH i sve oblike blokade, čime bi kriza bila produbljena i prebačena na RS ", rekao je Govedarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije