BiH

Grmuša predložio Crnatka za gradonačelnika Banjaluke, Borenović uz Stanivukovića

Grmuša predložio Crnatka za gradonačelnika Banjaluke, Borenović uz Stanivukovića
Foto: Arhiva | Grmuša predložio Crnatka za gradonačelnika Banjaluke, Borenović uz Stanivukovića

BANJALUKA – Milko Grmuša, potpredsjednik PDP-a, rekao je za "Nezavisne novine" da je predložio Igora Crnatka, takođe potpredsjednika ove partije, za gradonačelnika Banjaluke.

Ovaj prijedlog, Grmuša je iznio na sjednici Radne grupe PDP-a, koja se sastala nedavno, a na kojoj se razgovaralo o situaciji u Banjaluci i potencijalnim kandidatima za gradonačelnika najvećeg grada u Srpskoj, ispred ove stranke.

A Igor Crnadak, nije bio jedino ime koje je predloženo za gradonačelničku funkciju.

"Tačno je to da je bilo različitih prijedloga za kandidata i na narednom sastanku ili sastancima ćemo pokušati da vidimo da li ima nekog prostora za kompromis", kazao je Grmuša, koji je na pitanje – ko je još predložen kao potencijalni kandidat, odgovorio:

"Ja sam predložio gospodina Crnatka, a gospodin Branislav Borenović je predložio gospodina Draška Stanivukovića, aktuelnog gradonačelnika".

Ipak, Grmuša ističe da ništa još nije dogovoreno, te da su razgovori tek počeli.

"Bilo je dosta priče o tome kako politički to treba skupa da izgleda, neke stvari su ostale da se još malo promućkaju i pročešljaju", naveo je potpredsjednik PDP-a.

Sve ovo samo je nastavak bure koja potresa PDP već duži vremenski period.

Podsjećamo, upravo su Crnadak i Grmuša prije nešto više od mjesec dana došli u verbalni sukob sa Stanivukovićem, nakon što je aktuelni gradonačelnik rekao da ima jednoglasnu podršku da se ponovo kandiduje za rukovodeće mjesto u Banjaluci, što su njegove kolege demantovale.

Situacija je eskalirala međusobnim prozivkama, koje je rukovodstvo stranke, predvođeno Borenovićem pokušalo umiriti na sjednici Predsjedništva BiH i Glavnog odbora. Od tada, svi u PDP-u zastupaju stav da nema javnog komentarisanja ni sukoba niti bilo kakvih drugih stranačkih dešavanja.

Upravo to, ponovio je i Grmuša.

"Dok konačna odluka ne bude donesena niko se neće oglašavati, pa ni ja. Ja ostajem pri svim svojim političkim stavovima, ne samo od prije tri ili četiri mjeseca kada sam poslao memorandum stranačkim organima, već deset godina koliko se aktivno bavim politikom. Naravno da ću ostati pri svemu onome što sam obećao ljudima", rekao je Grmuša.

A šta će biti ako PDP ne postigne jedinstvo oko imena gradonačelnika?

"Ništa u životu nije izvjesno niti imperativno. Šta sad, ako se postigne dogovor, postigne se, a ako ne, neće svijet propasti. Ne bih ja prejudiciram, dok se proces ne završi", poručio je Grmuša.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije