BiH

Inicijativa o nastavku reformi ne smije propasti

Inicijativa o nastavku reformi ne smije propasti
Inicijativa o nastavku reformi ne smije propasti

LJUBLJANA - Ambasador BiH u Sloveniji Željko Jerkić i predsjednik parlamenta Slovenije Milan Brglez ocijenili su da nedavno pokrenuta inicijativa Velike Britanije i Njemačke za modifikovani nastavak reformskih procesa u BiH i otvaranje novih kanala saradnje sa institucijama EU predstavlja momentum koji se ne smije propustiti.

On je istakao da je Slovenija, koja je početkom ove godine pokrenula aktivnosti u EU u vezi sa BiH, i dalje spremna da pruža podršku što bržem ostvarivanju napretka BiH na putu ka EU. 

Brglez je u razgovoru sa Jerkićem rekao da će Slovenija nastaviti da podržava BiH na njenom putu ka evroatlantskim integracijama i istakao da je integracija zemalja zapadnog Balkana neophodna sa stanovišta regionalne i evropske bezbjednosti i ekonomskog napretka. 

Jerkić je obavijestio sagovornika o postizbornim aktivnostima u BiH i izrazio očekivanje da će uskoro biti formirane institucije koje će imati kapacitet da rade na brojnim ekonomskim i socijalnim pitanjima i problemima sa kojima se BiH suočava, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Brglez je informisao Jerkića da je u parlamentu Slovenije nedavno konstituisana grupa prijateljstva sa BiH što će, ocijenio je, doprinijeti nastavku dobre saradnje na parlamentarnom nivou. 

Tokom sastanka u LJubljani potvrđena je dobra saradnja dvije zemlje na političkom i privrednom planu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije