BiH

Ivanić: Ja ću odrediti ko će u Savjet ministara iz RS

Ivanić: Ja ću odrediti ko će u Savjet ministara iz RS
Ivanić: Ja ću odrediti ko će u Savjet ministara iz RS

SARAJEVO - Mladen Ivanić, novi član Predsjedništva BiH iz RS, u intervjuu za „Dnevni avaz" kazao je da će, kao član kolektivnog šefa države, insistirati na tome da kandidati Saveza za promjenebudu u sastavu budućeg Savjeta ministara BiH.

S obzirom na to da predsjedavajućeg Savjeta ministara, koji bira sastav, imenuje Predsjedništvo BiH, Ivanić je uvjeren da će predstavnike koje on predloži podržati i ostala dva člana. 

''Vjerujem da kao političar koji je dobio najveći broj glasova u RS, imam puni legitimitet da odredim ko su srpski predstavnici u budućem Vijeću ministara. Ne vidim nijedan razlog zašto bi druga dva člana Predsjedništva BiH Dragan Čović i Bakir Izetbegović išli drugačije od toga'', rekao je Ivanić. 

Po njegovim riječima, realno govoreći, Savez za promjene u svim normalnim prilikama bi trebao biti dio budućeg Savjeta ministara. 

''Ako to ne prihvate druga dva člana Predsjedništva BiH, ispalo bi da oni određuju ko su legitimni srpski predstavnici. To bi bio nastavak loše prakse iz prošlosti koja je dovela do ogromnih političkih kriza i ne vjerujem da će oni to uraditi'', kazao je on. 

Smatra da se prvo mora sačekati formiranje vlasti na entitetskom nivou. 

''Dok se tu ne razjasne stvari, mislim da Savjet ministara neće biti formirano. O tome rano govoriti, jer se postavlja pitanje s kim razgovarati. Moraju se najprije definirati partneri iz Federacije koji će se dogovarati s potencijalnim partnerima iz RS'', kazao je Ivanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije