BiH

Ivanić sa sveštenstvom o položaju srpskog naroda u dijaspori

Ivanić sa sveštenstvom o položaju srpskog naroda u dijaspori
Ivanić sa sveštenstvom o položaju srpskog naroda u dijaspori

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić razgovarao je u Berlinu sa Njegovim preosveštenstvom episkopom frankfurtskim i sve Njemačke Sergijem i sveštenicima Srpske pravoslavne crkve (SPC) o položaju Crkve i srpskog naroda u dijaspori.

"Teme razgovora bile su položaj SPC-a i srpskog naroda u dijaspori, značaj okupljanja oko Crkve radi očuvanja identiteta i tradicije ljudi koji žive u dijaspori i mogući oblici saradnje i podrške u njihovim aktivnostima", saopšteno je danas iz Predsjedništva BiH.

Ivanić je upoznao episkopa i sveštenstvo o političkim i ekonomskim prilikama u BiH.

Tokom boravka u Berlinu, on je u odvojenim susretima razgovarao sa savjetnikom saveznog kancelara za spoljnu politiku Kristofom Hejsgenom i državnim ministrom za Evropu Mihaelom Rotom.

Teme razgovora bile su unutrašnja politička situacija u BiH i regionu, značaj evropskih integracija, o čemu u BiH postoji opšta saglasnost, te dalje sprovođenje mjera predviđenih Reformskom agendom.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH zatražio je podršku i prisustvo NJemačke u tim procesima i u narednom periodu, te zahvalio za aktivnu ulogu njemačkog kancelara Angele Merkel u proteklih godinu i po dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije