BiH

Izabrani članovi tri generalna komiteta

SARAJEVO - Poslanici parlamenta BiH Momčilo Novaković, Hanka Vajzović i Bariša Čolak izabrani su u tri generalna komiteta Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, čije je dvodnevno zasjedanje danas počelo u Tirani.

Novaković je izabran u Komitet za ekonomiju, energetiku i infrastrukturu, Vajzovićeva u Komitet za socijalni razvoj, obrazovanje, istraživanje i nauku, a Čolak u Komitet za pravosuđe, unutrašnje poslove i saradnju u oblasti bezbjednosti, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Plenarno zasjedanje Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, čiji je domaćin Parlament Albanije, posvećeno je ulozi parlamenata u procesu integracija i razmjeni iskustava i doprinosa unutar tog okvira.

Stalnu delegaciju parlamenta BiH na dvodnevnom zasjedanju u Tirani predstavljaju Momčilo Novaković, Ljilja Zovko i Hanka Vajzović.

Parlamentarna dimenzija Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi zvanično je uspostavljena prošle godine, kada je u Bukureštu održana inauguralna sjednica.

Osim BiH, zemlje članice Procesa su i Albanija, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Makedonija, Moldavija, Rumunija, Slovenija, Srbija i Turska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije