BiH

Izetbegović: BiH se nikada neće raspasti, njeni patrioti braniće je na svaki način

Izetbegović: BiH se nikada neće raspasti, njeni patrioti braniće je na svaki način
Izetbegović: BiH se nikada neće raspasti, njeni patrioti braniće je na svaki način

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović izjavio je da se ta država nikada i ni na koji način neće raspasti jer će je "njeni patrioti braniti na svaki način".

On je odbacio mišljenje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji kaže da je raspad BiH samo pitanje vremena, ocenivški da je riječ o "praznim porukama".

Izetbegović je izrazio nadu da će se Bošnjaci, Srbi i Hrvati ujediniti u djelovanju ka pomirenju i razvoju zemlje, ocijenivši da Dodik govori o podjeli Bosne da bi odvukao pažnju sa sve lošijeg ekonomskog stanja u entitetu u kojem je on predsjednik.

"Mislim da ni on ne vjeruje u tu priču. Bosna je živjela hiljadu godina, nastaviće bar još toliko“, naveo je Izetbegović u intervjuu Anadoliji.

Predsjedavajući kolektivnog šefa države upozorio je da bi, ako Dodik pokrene akcije na proglašenju nezavisnosti RS, prve morale da reaguju velike sile kao garanti suvereniteta BiH i Dejtonskog sporazuma.

Izetbegović, međutim, priznaje da današnja BiH nije onakva za kakvu se borio njegov otac, ratni predsjednik BiH Alija Izetbegović, ali dodaje da misli da on, ipak, ne bi bio nezadovoljan postignutim.

Podsjetio je na rezultate anketa prema kojima 90 odsto građani želi bolji život, život, evropske integracije, više investicija, kao i bolje odnose sa Beogradom i Zagrebom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije