BiH

Izetbegović: Očekujem da ćemo iduće sedmice imenovati oba mandatara

Izetbegović: Očekujem da ćemo iduće sedmice imenovati oba mandatara
Izetbegović: Očekujem da ćemo iduće sedmice imenovati oba mandatara

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović večeras je u Sarajevu izjavio novinarima da nema imenovanja mandatara za sastav Vijeća ministara BiH prije iduće sedmice.

"Dogovorili smo se da ćemo to raditi paralelno", kazao je Izetbegović upitan da li se, kada je u pitanju imenovanje mandatara, čeka formiranje federalne vlasti.

Dodao je da se očekivalo da će prije Nove godine biti formirane sve kantonalne skupštine i da će biti imenovani zastupnici u federalnom Domu naroda.

"To se nije desilo. Sutra će biti održana zadnja takva sjednica u Sarajevu, a onda imate dva dana žalbeni rok. CIK BiH će vjerovatno to potvrditi u četvrtak ili petak tako da, nažalost, nema imenovanja mandatara do iduće sedmice, ali to su svi problemi. Očekujem da ćemo iduće sedmice konačno imenovati oba mandatara", istakao je Izetbegović.

Na pitanje dokle se došlo s pregovorima o imenu mandatara Federalne vlade, Izetbegović je odgovorio da će u SDA utvrditi ime kandidata za mandatara ili krajem ove ili početkom iduće sedmice.

Naveo je da već postoje neka imena koja se spominju "ali nisu još uvijek za javnost“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije