BiH

Izvorni SDS:Obnova na Petrovdan u Banjaluci

DOBOJ - U Doboju je danas održan sastanak Inicijativnog odbora za održavanje obnavljačke Skupštine Izvornog SDS-a koja će biti održana na Petrovdan 12. jula u Banjaluci.

Član Asocijacije stvaralaca Republike Srpske Slobodan Bijelić rekao je novinarima da je obnavljanje iznuđeno ogromnim nezadovoljstavom starog osnivačkog članstva SDS-a radom aktelnog predsjednika Mladena Bosića.

"Mnogi krupni politički događaji i zgodne prilike za slavnu nacionalnu stranku kakva je nakada bila SDS, promakla je proteklih nedjelja, a njen aktuelni menadžment propustio da bude akter da komentariše događaje", rekao je Bijelić, navodeći da je to bio slučaj i kada je riječ o britanskoj rezoluciji o Srebrenici.

Bijelić je istakao da mnoge meritorne međunarodne organizacije, institucije i analitičari imaju pogled na vođenje politike u Republici Srpskoj i BiH, navodeći da je nesporno da je SDS koju vodi Bosić odstupila od mnogih izvornih principa, pogotovo kada su nacionalnme stvari u pitanju.

"Naš potez je iznuđen da bismo svojim radom doprinijeli uređivanju stanja u Republici Srpskoj koje je u ekonomsko socijalnom i političkom smislu dosta kritično", rekao je Bijelić.

Prema njegovim riječima Izvorni SDS sudski je registrovan 2007. godine i njegovo obnavljanje je u cilju da se pomogne Republici Srpskoj i srpskom narodu.

Na Petrovdan će se ujedno obilježiti i krsna slava SDS-a i 25 godina rada. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije