BiH

Janjetović: Šarenac jeste vlasnik Fokusa

Janjetović: Šarenac jeste vlasnik Fokusa
Janjetović: Šarenac jeste vlasnik Fokusa

BANJALUKA - Milorad Janjetović, vlasnik kompanije "Tamaris" i bivši vlasnik preduzeća "Press commerce", izdavača dnevnih novina "Fokus", izjavio je danas da Zoran Šarenac jeste aktuelni vlasnik te firme i da su "njegovi pokušaji da to negira nebuloze".

Šarenac je danas poslao saopštenje na adrese Privrednog suda, Poreske uprave, redakcije "Fokusa" i svim medijima u kojem tvrdi da u Privrednom sudu u Banjaluci još nije završena procedura preuzimanja navedenog preduzeća i da on nije vlasnik.

Janjetović je rekao da ima u džepu rješenje u kojem stoji da je postupak sproveden sudski i završen kod notara.

Šarenac u svom saopštenju navodi da mu od decembra 2011. godine, kada je ugovarana primopredaja firme "Press commerce", nisu dostavljene poslovne knjige, a Janjetović na to odgovara da su knjige kod Šarenca.

"On je direktor, odnosno odgovorno lice, kao i u svakom privatnom preduzeću. On ne zna šta su poslovne knjige, niti zna da vodi firmu. Možda je pijan čovjek, ne zna šta radi", komentariše Janjetović.

U svom saopštenju, Šarenac navodi da povlači potpis sačinjen ranije kod notara, te da smatra da se obaveza preuzimanja ovog preduzeća ne može sprovesti i da podnosi ostavku na mjesto direktora "Press commerca".

Dnevni list "Fokus" 21. marta se nije pojavio na kioscima zbog dugovanja četiri plate zaposlenima, kojima nije uplaćeno ni zdravstveno ni penziono osiguranje za 30 mjeseci, i dugova prema štamparijama.

Podsjetimo, u kompaniji "Tamaris" u Banjaluci 8. decembra prošle godine potpisan je ugovor o preuzimanju preduzeća "Press commerce", izdavača dnevnih novina "Fokus", između vlasnika Tamare Janjetović, kćerke Milorada Janjetovića, i od tada novog vlasnika Zorana Šarenca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije