BiH

Kalabić: SDS da predstavi rezultate rada svojih načelnika

BANJALUKA - SNSD poziva Srpsku demokratsku stranku da predstavi rezultate rada svojih načelnika opština u Republici Srpkoj, izjavio je član Izvršnog odbora Glavnog odbora SNSD-a Drago Kalabić.

"Više od godinu dana je prošlo od njihovog izbora. Vidljiva je katastrofa koju su napravili u pojedinim opštinama, a načelnici iz SDS-a projekte koje realizuje Vlada Srpske predstavljaju kao svoje", rekao je Kalabić novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da je kulminiralo nezadovoljstvo građana u opštinama, gdje su načelnici iz SDS-a.

"U Prnjavoru je SDS-ov načelnik Siniša Gatarić ostavio bez posla 17 fakultetski obrazovanih ljudi, a primio je novih 30 ljudi, među kojima je glavna kvalifikacija bravar", kaže Kalabić i napominje da će SNSD pratiti reagovanja građana u lokalnim zajednicama.

On je ponovio da će u narednom periodu "isplivati" još detalja zbog kojih je prekinuta platforma o zajedničkom djelovanju SNSD-a i SDS-a na nivou BiH.

"Mirko Šarović nikada se nije konsultovao sa Klubom poslanika SNSD-a u parlamentu BiH. SDA je smjenu svojih ministara branila sat i 14 minuta, a smjenu Šarovića šest časova", dodao je Kalabić.

On je naveo da će, kada bude završena procedura smjene kadrova SDS-a u institucijama BiH, SNSD sa koalicionim partnerima saopštiti imena ljudi koji će doći na njihove pozicije.

Kalabić je rekao da ne može da zamisli situaciju u kojoj će SDA tražiti u Domu naroda parlamenta BiH zaštitu vitalnog nacionalnog interesa zbog smjene Šarovića.

"Ne vjerujem da će ići tako daleko i da će se to desiti. SDA vrlo vješto manipuliše SDS-om", zaključio je Kalabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije