BiH

Kasipović: Voditi konstruktivnu raspravu

Kasipović: Voditi konstruktivnu raspravu
Kasipović: Voditi konstruktivnu raspravu

BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović upozorio je danas da je na sjednici Narodne skupštine potrebno voditi konstruktivnu raspravu, jer razgovor kojim se omalovažava, diskredituje i vrijeđa ne vodi nikud.

Kasipović je, na sjednici Narodne skupštine, naglasio da se na posebnoj sjedici parlamenta razmatraju takvi zakoni za koje je potrebna ukupna politička volja da bi ostvarili uspjeh.

Poslanik SDS-a Miladin Stanić rekao je da predloženi Nacrt zakona o fiskalnoj odgovornosti, kao i set zakona, koji se razmatraju na posebnoj sjednici Narodne skupštine, neće donijeti poboljšanja u Srpskoj, jer se ne poštuju glavni zakoni, kao što su oni koji određuju naplate poreza, ali i zbog kriminala i nepostojanja odgovornosti.

U tom kontekstu on je naveo da ima preduzeća kojima je odobren reprogram poreskih obaveza, a to isto preduzeće "diže dobit", postavljajući pitanje izvučenih miliona maraka iz "Šuma Srpske", kao i pitanje kako će se naplatiti kupljene obveznice Bobar banke i Robne kuće "Boska".

Stanićeva diskusija povukla je za sobom veći broj replika i odvođenja rasprave od tačke dnevnog reda Nacrta zakona o fiskalnoj odgovornosti u Srpskoj.

Poslanik SNSD-a Dušica Savić u replici je rekla da je sve to predstava zbog direktnog TV prenosa, naglasivši da se za navode o neregularnostima ponude i dokazi.

Poslanik SDS-a Davor Šešić rekao je da poslanici vladajućih stranka prvo okarakterišu nastup opozicije kao "predstavu za narod", a onda pozivaju da se vodi rasprava o temi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije