BiH

Kebo: Visoki zvaničnici prećutali odrubljivanje glave Srbinu

Kebo: Visoki zvaničnici prećutali odrubljivanje glave Srbinu
Kebo: Visoki zvaničnici prećutali odrubljivanje glave Srbinu

SARAJEVO - Potpredsjednik Federacije BiH /FBiH/ Mirsad Kebo dostavio je Tužilaštvu BiH dio dokumentacije koja se odnosi na sumnju o počinjenom krivičnom djelu neprijavljivanja ratnog zločina nad civilom srpske nacionalnosti u Vozući u opštini Zavidovići, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika FBiH.

U saopštenju se navodi da je Kebo to učinio u skladu sa ustavnim i zakonskim ovlaštenjima i odgovornostima.

Dokumentacija koja je proslijeđena Tužilaštvu BiH, kako se navodi, odnosi se na sumnju da su neki visokopozicionirani zvaničnici BiH, iako su bili prisutni deset metara od mjesta zločina, prećutali brutalnu likvidaciju, odnosno odrubljivanje glave civilu srpske nacionalnosti koju su počinili pripadnici odreda "El mudžahid" u mjestu Vozuća.

S obrzirom da je riječ o visokim zvaničnicima u BiH, potpredsjednik FBiH prepušta Tužilaštvu BiH da se izjasni o validnosti prijave i osnovanosti sumnje o krivičnoj odgovornosti i to objavi javnosti, navodi se u saopštenju.

Kebo je dostavio i dio dokumentacije o lokaciji objekta u kome je jedna strana obavještajna služba imala prislušni i komandni centar u Zenici, a koji su, kako je naveo, u periodu od 1993. do 1994. godine posjećivali visoki zvaničnici BiH, koji i sada obavljaju najviše funkcije u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije