BiH

Koalicija "Domovina" predstavila kandidate za potpredsjednike i parlament RS

Koalicija "Domovina" predstavila kandidate za potpredsjednike i parlament RS
Koalicija "Domovina" predstavila kandidate za potpredsjednike i parlament RS

BANJA LUKA - Koalicija „Domovina“ očekuje da njeni kandidati za predsjednika/potpredsjednika RS-a odnosu pobjedu na predstojećim izborima te da zajednička lista za Narodnu skupštinu RS-a rezultira osvajanjem najmanje 12 poslaničkih mandata te dva mandata u državnom parlamentu.

Kanidat za predsjednika/potpredsjednika RS Ramiz Salkić uvjeren je da će Koalicija s većim brojem poslanika u entitetskom parlamentu uspjeti da se izbori za značajna prava Bošnjaka i Hrvata, pri tome ne uskraćujući prava drugima.

-Svjesni činjenice sa smo žrtve diskriminacije jednonacionalnog režima odlučili smo da zajednički nastupimo, da izrazimo svoje nezadovoljstvo i protest zbog diskriminacije, ugrožavanja ljudskih prava i da demokratskim putem izborimo svoja prava - rekao je Salkić na pres-konferenciji u Banjaluci.

Ističući da povratnici nisu ravnopravni prilikom konkursa za posao, te da su Bošnjaci i Hrvati silom iseljeni sa područja koje danas pripada bh.entitetu RS, Salkić je rekao da očekuju da vlast tog entiteta, provodeći Dejtonski sporazum, podrže povratak Bošnjaka i Hrvata, ali ne samo deklarativno, već da povratnike tretiraju kao ravnopravne građane i investiraju u obnovu i inrastrukturu, otvaranje radnih mjesta i izgradnju infrastrukture.

Da će biti izabran za potpredsjednika RS iz reda hrvatskog naroda ispred Koalicije „Domovina“ očekuje i Ivo Blažanović, koji je posebno ukazao na potrebu povratka u RS, u kojem će ta popilacija biti ravnopravno tretirana.

Admir Čavka, kandidat za poslanika Narodne skupštine RS-a je naglasio da je ova koalicija „uspjela da okupi sve probosansko i što svaki čovjek koji voli BiH treba da jer prihvati“.

Izrazio je zadovoljstvo što su upravo u Banjaluci označili početak, kako je rekao, ove važne predizborne kampanje, koja će rezultirati time da ova koalicija postane značajan politički subjekt u RS i BiH.

Na pres-konferenciji u Banjaluci predstavljeni su i drugi kandidati Koalicije „Domovina“ za državni i parlament RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije