BiH

Komšić: Milanović je “neuspjeli jalijaš” i oživljava sporazum Cvetković-Maček

Komšić: Milanović je “neuspjeli jalijaš” i oživljava sporazum Cvetković-Maček
Komšić: Milanović je “neuspjeli jalijaš” i oživljava sporazum Cvetković-Maček

SARAJEVO - Željko Komšić, predsjednik Demokratske Fronte (DF), nazvao je Zorana Milanovića, lidera hrvatskog SDP-a, “neuspjelim jalijašem” i njegove stavove opisao je kao rast novog Cvetković-Maček sporazuma.

Komšić u pismu kojem je uputio Milanoviću, navodi da bi najlakše bilo Milanoviću opsovati sve po spisku, ali to ne bi riješilo niti jedan problem.

“To što on misli da je BiH “big shit”, vjerovali mi ili ne, misli i većina međunarodnih zvaničnika i diplomata na službi u BiH kao i širom Balkana. A ako ćemo pošteno, to misli i povelik broj Bosanaca i Hercegovaca. Izgovarajući ovu rečenicu, kao predsjednik stranke, na zvaničnom sastanku, i još se kasnije hvaleći kako je znao da se to sve snima, Milanović je samo pokazao da je, kako to već mi u ovoj nesretnoj zemlji volimo reći, ‘neuspjeli jalijaš’”, navodi Komšić.

U pismu ističe da je Milanovićeva rečenica daleko opasnija, zlokobnija! “Ozbiljno reći da, u slučaju da dodje do odvajanja RS-a od BiH ‘oni’ neće ostaviti Hrvate sa Bošnjacima, razotkriva sve ono što se već par godina naslućuje, šuška, ‘osjeća u zraku’! Izgleda da je teret objave kako u Zagrebu čekaju novog ‘Mačeka’ pao na pleća Milanovića i on je samo izgovorio ono što zaista misli. A ‘Cvetkovića’ u Beogradu već svakao ima i previše. Dakle, dok se u regionu čeka ukazanje novih ‘proevropskih Cvetkovića i Mačeka’ da potpišu neki novi sporazum i opečate podjelu ove zemlje, dotle se u BiH priprema teren i crtaju karte federalnih ili konfederalnih jedinica, distrikta, novih izbornih jedinica i ko će ga znati šta sve ne. Dodik raspisuje referendume, Čović piše Incku, Izetbegović tom istom Čoviću daje sve što mu ni Tuđman ni Boban za života nisu uspjeli obezbjediti. I sva trojica se osjećaju močnim i zaštićenim”, stoji u pismu koji je Komšiš uputio Milanoviću.

“Kako zbog povjerenja naroda i glasova tog istog naroda, tako i zbog aparata, državnog i vaninstitucionalnog, kojim upravljaju i kojeg upotrebljavaju i zloupotrebljavaju, tako i zbog toga što Milorad ima ‘brata Putina’, Dragan ima braću u ‘demokršćanskoj Europi’ uključujuci i ‘brata socijaldemokratu Milanovića,’ a Bakir ima ‘brata Erdogana’”, dodaje su u pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije