BiH

Korisnicima podsticaja produžen rok

Korisnicima podsticaja produžen rok
Korisnicima podsticaja produžen rok

BANJALUKA - Vlada RS odobrila je korisnicima podsticaja za zapošljavanje produženje perioda za ispunjavanje ugovorenih obaveza do kraja marta iduće godine, ali pod uslovom da ta preduzeća redovno uplaćuju poreze i doprinose za postojeće radnike i postepeno zaposle nove.

Kako je saopšteno iz Vlade RS, na današnjoj, 83. redovnoj sjednici, usvojena je Informacija o problematici u poslovanju korisnika podsticaja za zapošljavanje.

"Odboreno je korisnicima podsticaja za zapošljavanje 'Nova ivančica'  Prijedor, 'Pingvin' Laktaši, 'Srnetica CO' Drinić te 'Dubtex' Kozarska Dubica produženje perioda za ispunjavanje ugovorenih obaveza do 31. marta 2015. godine", saopštili su iz Vlade RS.

Vlada RS je, takođe, zadužila Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS da zaključi aneks ugovora sa korisnicima i redovno prati stanje u tim privrednim društvima.

"Vlada RS prihvatila je i Informaciju o realizaciji finansijskog posredovanja sa komercijalnim bankama u isplati obaveza iz 2013. godine po osnovu podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela", naveli su iz Vlade RS.

Usvojena je i Informacija o sprovođenju mjera populacione politike na lokalnom nivou za ovu godinu.

"Zadužuju se jedinice lokalne samouprave da u svojim budžetima za 2015. godinu planiraju sredstva za finansiranje jednokratne novčane naknade prilikom rođenja trećeg djeteta", saopšteno je iz Vlade RS. 

Takođe, Vlada RS usvojila je veći broj izvještaja za prvo polugodište ove godine, poput Izvještaja o stanju u bankarskom sistemu RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije