BiH

Kormak: Najbitnije provođenje reformi

Kormak: Najbitnije provođenje reformi
Kormak: Najbitnije provođenje reformi

BANJALUKA - Ambasador SAD u BiH Morin Kormak izrazila je zadovoljstvo usaglašenom izjavom o neophodnim reformama za pristupanje BiH EU, poručivši da je u narednim sedmicama potrebno vidjeti šta je sadržaj tih reformi i da je najbitnije njihovo provođenje.

Kormakova je izjavila novinarima u Banjaluci da su SAD posvećene teritorijalnom integritetu BiH, uz potpuno poštivanje Republike Srpske i Federacije BiH, ali da je međunarodni partner SAD BiH kao država.

Ona je izrazila saučešće građanima Zvornika i porodici policajca Dragana Đurića ubijenog u terorističkom napadu na policijsku stanicu, poručivši da terorizam kao pojava pogađa i SAD i Evropu i Bliski istok.

"Zadovoljna sam što su ove sedmice predstavnici Sipe, OBA i federalnog MUP-a razgovarali sa kolegama u Banjaluci, jer je ovakva vrsta koordinisanog odgovora apsolutno presudna za ovaj globalni problem", rekla je Kormakova.

Na pitanje novinara da li ima namjeru da prekine praksu svojih prethodnika koji nisu imali običaj da se sastaju sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, Kormakova je rekla da javni komentari predsjednika Srpske od januara nisu bili u skladu sa pozitivnom reformskom agendom, te da je spremna da se s njim sastane ukoliko se to promijeni.

"Radujem se susretu sa bilo kim u ovoj zemlji ko sa nama konstruktivno radi na izgradnji budućnosti BiH", kaže Kormakova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije