BiH

Košarac: Bosić je svjestan da smo u pravu, ali ne smije da nam se pridruži

Košarac: Bosić je svjestan da smo u pravu, ali ne smije da nam se pridruži
Košarac: Bosić je svjestan da smo u pravu, ali ne smije da nam se pridruži

SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac rekao je da pismo zamjenika predsjedavajućeg ovog doma Mladena Bosića glavnom tužiocu BiH Goranu Salihoviću predstavlja dokaz da su poslanici u Klubu SNSD-a imali puno pravo da pokrenu inicijativu za smjenu Šefika Džaferovića sa pozicije predsjedavajućeg Predstavničkog doma.

"Bosić je svjestan da smo mi u pravu, ali ne smije da nam se pridruži. Zato i piše pismo Salihoviću, pokušavajući, s jedne strane, da umiri porodice žrtava i javnost u Republici Srpskoj, ali i da pokrije politički kukavičluk i servilnost SDS-a prema SDA", rekao je Košarac, kometarišući Bosićevo pismo upućeno Salihoviću.

Košarac je ocijenio da je licemjerno pisati ovakva pisma i, istovremeno, braniti Džaferovića iz sve snage na sjednicama Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

"Ako je Bosić želio da 'pritisne' Tužilaštvo BiH, to je trebalo da uradi tako što bi se pridružio inicijativi SNSD-a, a ne da poslanici SDS-a svojim prisustvom sjednicama obezbjeđuju kvorum i daju legitimitet Džaferoviću", poručio je Košarac.

On je dodao da se u Bosićevom pismu tužiocu Salihoviću krije i namjera da se SNSD na indirektan način optuži za opstrukcionizam.

"Poslanici SNSD-a ne prave nikakve opstrukcije demokratskih procesa, kako u pismu tvrdi Bosić. Mi samo želimo istinu i pravdu u 'slučaju Džaferović' i mnogim drugim slučajevima zločina nad Srbima koji nikada nisu dovedeni do kraja. Mi nismo nikakvi opstrukcionisti, kako nas Bosić i društvo predstavljaju u stranim ambasadama u Sarajevu. Mi smo snažna opozicija dogovorenoj koaliciji SDA-Savez za promjene i to ćemo i ostati, ma šta oni o tome mislili", zaključio je Košarac.

Bosić je uputio pismo glavnom tužiocu BiH Goranu Salihoviću u kojem je zatražio da što prije obavijesti javnost o utemeljenosti optužbi protiv predsjedavajućeg ovog doma Šefika Džaferovića, kako bi se, kako je rekao, političke tenzije razriješile i prestale da budu povod opstrukcije demokratskih procesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije