BiH

Košarac pozvao SDS i PDP da priznaju poraz

Košarac pozvao SDS i PDP da priznaju poraz
Košarac pozvao SDS i PDP da priznaju poraz

ISTOČNO SARAJEVO - Član Glavnog odbora SNSD-a Staša Košarac ponovo je pozvao predstavnike SDS-a i PDP-a da priznaju volju naroda i izborni poraz na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Republici Srpskoj, kao i na izborima za parlament BiH.

"Galama koju svakodnevno proizvode zvaničnici SDS-a i mediji koji su im naklonjeni ima za cilj da od javnosti i članstva te partije prikrije činjenicu da je ta politička partija doživjela novi težak izborni poraz i da su šefovi te partije svakoga dana u sve većem problemu da opstanu na svojim stranačkim pozicijama. Zato po svaku cijenu pokušavaju da dovedu u pitanje legalnost izbora i volju naroda u Republici Srpskoj", rekao je Košarac.

On je dodao da SDS na ovaj način, "po zadatku njihovih stranih nalogodavaca i finansijera", pokušava da u Republiku Srpsku unese strah i podjele, kao i da dovede u pitanje demokratski kapacitet institucija Srpske.

"Ako se može suditi po kontaktima koje ovih dana čelnici SDS-a imaju sa sarajevskim političarima i strancima, oni su spremni na sve samo da bi opstali na političkoj sceni", rekao je Košarac.

On je naglasio da i najnovije informacije iz Centralne izborne komisije BiH potvrđuju pobjedu Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske, te SNSD-a na oba nivoa parlamentarnih izbora.

"Ništa nije jače od volje naroda, koja će morati da se poštuje i u procesu formiranja vlasti na svim nivoima, uprkos željama stranaca i sarajevske 'političke čaršije'. Stoga pozivam opoziciju da prestanu sa iznošenjem neistina u javnost i da dostojanstveno sačekaju zvanično saopštavanje rezultata izbora, a onda priznaju poraz i pomire se sa činjenicom da vlast formiraju pobjednici", zaključio je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije