BiH

Lukač: Biće još smjena u MUP-u

Lukač: Biće još smjena u MUP-u
Lukač: Biće još smjena u MUP-u

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač najavio je danas da će u MUP-u Srpske biti još smjena s ciljem stvaranja tima za koji je siguran da može da se bori protiv kriminala, korupcije, terorizima i svih vidova borbe koje vodi MUP.

"Smjene su izvršene sa razlogom. Imam mogućnosti i ovlaštenja da formiram ekipu ljudi za koje sam uvjeren da mogu pružiti najbolje po pitanju borbe protiv kriminala i korupcije i ostalih vidova borbe koje vodi MUP", rekao je Lukač novinarima u Banjaluci. 

On je za navode u pojedinim medijima o pripremi borbenih vozila Specijalne jedinice policije, rekao da ta jedinica posjeduje borbena oklopna vozila /BOV/ od prije 15 godina koja su u funkciji i koja su bila korištena u mnogim akcijama MUP-a.

Lukač je za navode o pripremama drugih vozila, rekao da je riječ o kamionima tipa "TAM 150" dobijenim od vojske, a koji se, uz pomoć donacija međunarodne zajednice, prilagođavaju telekomunikacionim sredstvima i biće najviše korišteni u elementarnim nepogodama.

"S tim ciljem takva donacija međunarodne zajednice i postoji. To su mobilni centri komunikacije koji su veoma efikasni u situacijama elementarnih nepogoda", rekao je Lukač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije