BiH

Lukaševič: BiH da odustane od isporuke municije Kijevu

Lukaševič: BiH da odustane od isporuke municije Kijevu
Lukaševič: BiH da odustane od isporuke municije Kijevu

MOSKVA - Rusija je pozvala Bosnu i Hercegovinu da odustane od planova da isporuči municiju Kijevu, saopštio je danas i portparol ruskog Ministarstva inostranih poslova Aleksandar Lukaševič.

Diplomata je izrazio zabrinutost zbog izvještaja da "zemlja u jugoistočnoj Evropi koja je trpila užase bratoubilačkog rata od 1992. do 1995." planira da isporuči municiju Ukrajini, javila je ruska novinska agencija Tass.

"Apelujemo na vlasti Bosne i Hercegovine da odustanu od planova da isporuče Kijevu municiju. Takvi planovi su u suprotnosti sa međunarodnim normama i obavezama preuzetih prema OEBS-u", rekao je, između ostalog, Lukaševič.

Glavna je briga što će to oružje ukrajinska vojska iskoristiti da nastavi granatiranje gradova i ubijanje miroljubivih građana na jugoistočku Ukrajine, rekao je Lukaševič.

Prema njegovim riječima, takav korak dolazi u trenutku eskalacije oružanih akcija na jugoistoku Ukrajine, "neće doprineti miru u naseljima u ovom regionu i dovešće do novih besmislenih žrtava među civilima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije