BiH

Mektić: Otkriti pozadinu terorističkog napada u Zvorniku

Mektić: Otkriti pozadinu terorističkog napada u Zvorniku
Mektić: Otkriti pozadinu terorističkog napada u Zvorniku

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić poručio je večeras da se mora provesti sveobuhvatna istraga terorističkog napada u Zvorniku, ističući da to nije spontani događaj, čija se pozadina mora otkriti.

"Ovo nije spontani događaj i slučaj. Iza njega postoji i pozadina i moramo otkriti tu pozadinu, ali i stvoriti politički ambijent i poslati snažne političke poruke od svih u ovoj zemlji kako bi se terorizam sasjekao u korijenu, inače ćemo mi biti pobijeđeni od njih", rekao je Mektić.

Nakon sastanka sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i zamjenikom predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladenom Bosićem u Istočnom Sarajevu, Mektić je rekao novinarima da je spreman da izvrši mobilizaciju svih bezbjednosnih agencija na nivou BiH u beskompromisnoj borbi protiv terorizma.

"Jednostavno smo došli u situaciju da teroristi napadaju na narod na našim prostorima u BiH, konkretno večeras u Republici Srpskoj, a ranije smo imali u nekim drugim mjestima u BiH. Moramo sve bezbjednosne agencije u BiH da uključimo u jedan kapacitet pomoću kojeg ćemo pobijediti terorizam", rekao je Mektić.

On je naveo da se prije večerašnjeg napada raspolagalo obavještajnim podacima da se priprema određena vrsta napada u BiH, koji su podijeljeni sa svim bezbjednosnim agencijama u BiH.

"U tom obavještajnom podatku nismo imali informaciju kada će se i gdje dogoditi taj napad. Mi smo samo tražili da se bezbjednosne mjere kod svih agencija u BiH podignu na viši nivo", pojasnio je Mektić.

On je izrazio žaljenje što je, bez obzira na tu informaciju, došlo do terorističkog napada, naglašavajući da ne treba otkriti samo počinioce, nego ko je i kako planirao i ko su nalogodavci ovog terorističkog akta.

"Iskoristiću poziciju ministra bezbjednosti BiH da zajedno sa Tužilaštvom BiH i svim bezbjednosnim agencijama sasječemo i uništimo ovu pojavu u BiH, jer bi u suprotnom ta pojava mogla da uništi svaki oblik zajedničkog života u ovoj zemlji", konstatovao je Mektić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije