BiH

Mihajilica pozvao Cvijanovićevu da pokrene postupak smjene Zlatka Lagumždije

Mihajilica pozvao Cvijanovićevu da pokrene postupak smjene Zlatka Lagumždije
Foto: PDP/Arhiva | Mihajilica pozvao Cvijanovićevu da pokrene postupak smjene Zlatka Lagumždije

BANJALUKA – Milanko Mihajilica, poslanik u Klubu PDP-a u NS RS predložio je Željki Cvijanović, srpskom članu Predsjedništva BiH da pokrene postupak smjene Zlatka Lagumdžije, stalnog predstavnika BiH pri Ujedinjenim nacijama, zbog, kako je rekao, sramne rezolucije o Srebrenici koju pokušavaju da proguraju na Generalnoj skupštini UN.

“Srpskom narodu niko ne može pripisati etiketu genocidnog jer to nije istina. Izvještaj Komisije za Srebrenicu iz 2004. godine koji je donesen pod pritiskom bivšeg visokog predstavnika Pedija Ešdauna je netačan i trebamo ga zajedno svi u Republici Srpskoj u potpunosti odbaciti", kazao je Mihajilica.

Njegov kolega iz opozicije, Vukota Govedarica, predsjednik Kluba poslanika SDS-a u NS RS, naglasio je da su i raniji međunarodni zvaničnici javno priznali da je Haški trinulan bio pravo oružje za Srbe u BiH, a da su Srbi krivi što tada nisu znali da pronađu jakog saveznika ko bi se postavio kao što su Bošnjaci.

“Ova Komisija koja je radila na ovom izvještaju, u samom startu napravila dobar pristup jer se fokusirala na kompletan kraj i sve narode koji su postradali u tom periodu. Dobro je što ćemo doći do zajedničkih zaključaka i SDS je na predložene zaključke imao četiri stvari koje su potpuno uvažene. Prihvatamo na znanje Izvještaj“, kazao je Govedarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije