BiH

Miličević za "Nezavisne": Račun SDS-a je ugašen

Miličević za "Nezavisne": Račun SDS-a je ugašen
Foto: Dražan Pozderović | Miličević za "Nezavisne": Račun SDS-a je ugašen

BANJALUKA – Milan Miličević, predsjednik SDS-a, potvrdio je za "Nezavisne novine" da je bankovni račun ove stranke danas zvanično ugašen, kao posljedica sankcija SAD, tačnije Ureda za kontrolu imovine stranaca (OFAC) Ministarstva finansija SAD.

"Danas je račun zvanično ugašen, javili su mi iz sekretarijata. Mogu potvrditi to", kazao je Miličević.

Slijedi, rekao je, pravna borba da se račun ponovo aktivira, ali slijede i posljedice u finansijskom smislu za SDS.

"Ako je politički subjekt bez računa, njegovo poslovanje i finansiranje je značajno ugroženo. Mi smo, poštujući zakon funkcionisali na taj način, a sada se onemogućavaju finansijski transferi, iz lokalnih budžeta, stranačkog i svega ostalog. Dakle radi se o očiglednom finansijskom problemu, ali ponavljam, ne političkom, jer ćemo mi nastaviti da radimo i politički djelujemo", rekao je Miličević.

"Iskoristili smo pravna sredstva, uložili smo žalbe banci, Agenciji za bankarstvo, Ombudsmanu, jer su na ovaj način ugrožena zagarantovana prava. Sada idemo u pravnu proceduru i tražimo mogućnosti da taj račun otvorimo na legalan način ponovo", dodao je predsjednik Srpske demokratske stranke.

Podsjećanja radi, SDS je pod američkim sankcijama od 2004. godine, a pod istim sankcijama su i brojni funckioneri SDS-a.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije