BiH

Mirjanić: Srpska ima uslove za uzgoj najmanje milion grla stoke

Mirjanić: Srpska ima uslove za uzgoj najmanje milion grla stoke
Mirjanić: Srpska ima uslove za uzgoj najmanje milion grla stoke

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić rekao je da Srpska ima 300.000 hektara zemljišta pod livadama i pašnjacima, te da polovina od toga daje uslove za uzgoj najmanje milion grla stoke.

"To će biti najveći potencijal za razvoj Srpske u narednih deset godina", rekao je Mirjanić u Narodnoj skupštini Republike Srpske tokom poslaničke rasprave o Prijedlogu ekonomske politike Republike Srpske za 2015.

Mirajnić je rekao da je resorno ministarstvo koncipiralo jedan novi model razvoja agrarne privrede Republike Srpske, koji će narednih sedmica biti razmatran u parlamentu.

On je odbacio kao spekulacije tvrdnje opozicije da Ministarstvo poljoprivrede donosi rješenja o zabrani proizvoda od nekog proizvođača da bi protežirao bilo kojeg drugog.

Poslanik SDS-a Miladin Stanić smatra da je ekonomska politika za 2015. nekonzistentna, te da nije usklađena sa budžetom Srpske.

Stanić je rekao da se ekonomska politika ne bavi rješenjem problema, odnosno naplatom dugova i prihoda.

On je predložio da se s ciljem boljeg života i odgovornog društva u Srpskoj pokrene postupak likvidacije kriminala, te uvođenja zakona koji će regulisati naplatu proizvoda domaćeg porijekla u roku od 60 dana.

Replicirajući Staniću, poslanik SNSD-a Vesna Jungić rekla je da su neprimjerene primjedbe opozicije da vlast u proteklih devet godina ništa nije uradila u oblasti poljoprivrede.

Jungićeva je rekla da je urađen sistemski koncept u ovom sektoru, koji se odnosi na način finansiranja i podsticaja u poljoprivredi.

Poslanik SDS-a Dušan Berić smatra da Vlada Republike Srpske treba da donese konkretan plan provođenja mjera iz dokumenta ekonomske politike za 2015.

"Ekonomska politika liči na politiku za izbornu kampanju, jer se postavlja pitanje ko je vlasti branio da se primjene postojeći zakoni", istakao je Berić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije