BiH

Mitrović­: Mašović bježi od istine

Mitrović­: Mašović bježi od istine
Mitrović­: Mašović bježi od istine

BANJALUKA - Predsjednik Orgnizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović smatra da predsjedavajući Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Amor Mašović bježi od istine o stradanju Srba u proteklom ratu u BiH.

"Mašovićevo izbjegavanje da se pojavi na konferenciji za novinare povodom obilježavanja 30. avgusta – Međunarodnog dana nestalih i da javno saopšti zašto je došlo do zastoja u traženju srpskih žrtava u BiH i ko za to snosi odgovornost, nije ništa drugo nego bježanje od istine o stradanju Srba u proteklom ratu", rekao je Mitrović Srni.

Mitrović, koji je i član Savjetodavnog odbora Instituta za nestala lica BiH, rekao je da je nedavno na sjednici Odbora predloženo da se održi konferencija za novinare predstavnika svih institucija koje učestvuju u procesu traženja nestalih lica u BiH, ali da je Amor Mašović odbio učešće zbog, navodno, ranije preuzetih obaveza.

"Na kraju je zaključeno da povodom Međunarodnog dana nestalih bude izdato zajedničko saopštenje, umjesto konferencije za novinare", kaže Mitrović.

Međunarodni dan nestalih – 30. avgust u Republici Srpskoj obilježava se tradicionalno kod manastira Svetog Nikole na Ozrenu.

Republika Srpska traga za 1.691 vojnikom i civilom, dok se u tri spomen-kosturnice u Srpskoj još nalazi 625 ekshumiranih, a neidentifikovanih tijela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije