BiH

Mitrović: Radiću po svojoj savjesti

Mitrović: Radiću po svojoj savjesti
Mitrović: Radiću po svojoj savjesti

BANJALUKA Samostalni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vojin Mitrović rekao je da će u parlamentu Srpske raditi po svojoj savjesti, a ne po direktivama političkih partija.

"Politiku nikada nisam koristio za lično bogaćenje, jer imam dovoljno.  Želim da pokušam unaprijediti ekonomiju za dobrobit svih građana u Republici Srpskoj", rekao je Mitrović novinarima u Banjaluci.

On je istakao  da sa strankama SDS, PDP i NDP nije mogao ostvariti sve što je zamislio.

"Shvatio sam da sa ovim strankama idem u pogrešnom pravcu. Samostalni sam poslanik i potrudiću se da Bijeljina dobije ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske", rekao je Mitrović.

On je ponovio da nikada nije razgovarao sa međunarodnim sekretarom SNSD-a Željkom Cvijanović o prelasku u ovu partiju.

Poslanik PDP-a u parlamentu Republike Srpske Branislav Borenović tvrdi da je  Narodna skupština Republike Srpske konstituisana na, kako kaže, osnovu kupovine poslanika.

"U parlamentu je juče bilo veoma mučno i teško, prevashodno zbog insistiranja predsjednika Srpske Milorada Dodika da Komisija za izbor i imenovanje ima devet članova i pogrdnih riječi koje su mi upućene", rekao je Borenović.

On smatra da vladajuća koalicija nema političku snagu kao prije osam godina, te da će PDP kada dobije poziv odlučiti da li će se odazvati konsultacijama o mandataru za sastav Vlade Srpske.

 

Poslanik koalicije DNS-NS-SRS u narodnoj skupštini Republike Srpske Adam Šukalo ponovio je da je najveći interes za Srpsku formiranje vlade nacionalnog jedinstva.

 

On je napomenuo da će njegova stranka u parlamentu Srpske podržavati sve principijelne stavove.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije