BiH

Mitrović optužuje SDS da ruši SNS

Mitrović optužuje SDS da ruši SNS
Mitrović optužuje SDS da ruši SNS

BANJALUKA - Hadži Jovan Mitrović, predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Republike Srpske, optužio je Srpsku demokratsku stranku da uz pomoć pojedinaca iz SNS-a želi da uništi tu stranku i u njoj stvori raskol.

Naime, tokom vikenda je održana sjednica Glavnog odbora SNS-a, koju je napustilo nekoliko članova, koji su za 15. novembar u Derventi zakazali izbornu sjednicu Skupštine ove stranke.

Sa druge strane, Hadži Mitrović tvrdi da je Glavni odbor stranke, jedan jedini legitimni, donio odluku da izborna sjednica Skupštine bude održana 7. februara.

"Drago Knežević i Ljubiša Aladžić, koji su mimo odluka organa stranke dezinformisali javnost da SNS podržava Ognjena Tadića u izbornoj utrci za predsjednika RS, pokušavaju da stvore raskol u stranci. Od toga neće biti ništa, idemo na izbornu sjednicu Skupštine 7. februara, na kojoj će biti izabrani novi organi i ojačana stranka za lokalne izbore", rekao je juče Mitrović, naglašavajući da su pojedinci unutar SNS-a od početka radili za SDS, koji želi i pravi podjele u SNS-u.

Sa druge strane, u SDS-u kažu da nemaju ništa s tim i da je SNS bio podijeljen i prije izbora, jer je nekoliko opštinskih odbora te stranke podržalo Tadića za predsjednika RS, dok drugi dio to nije uradio.

Ni u SDS-u situacija nije baš najsjajnija s obzirom na to da neki od osnivača stranke traže ostavku kompletnog rukovodstva na čelu s Mladenom Bosićem. On, sa druge strane, optužuje Momčila Krajišnika, nekadašnjeg visokog funkcionera ove stranke, a sada predsjednika Asocijacije "Stvaraoci RS", da u saradnji s Miloradom Dodikom, predsjednikom RS, radi na raskolu u stranci.

"Sada mi je jasno šta je u pozadini čitave priče. Dodik već danima najavljuje smjenu rukovodstva SDS-a, vi ste upravo trebali biti inicijalna kapisla tog plana", napisao je Bosić u pismu Krajišniku, koji je nakon sjednice Asocijacije "Stvaraoci RS", koja je u petak održana u Palama, rekao da najveću odgovornost za neuspjeh ili uspjeh jedne stranke snosi predsjednik.

Lider SDS-a u pismu je naglasio da samo organi stranke imaju pravo i mogućnost da određuju politiku i rukovodstvo stranke.

U samom SDS-u juče su rekli da je tačno da je Bosić pisao Krajišniku, ali i da je stanje u SDS-u redovno i bez ikakvih većih problema.

U ovoj stranci kažu da će uskoro biti održana sjednica Glavnog odbora, koji je jedini mjerodovan da donosi odluke.

"U SDS-u je stanje stabilno i bez ikakvih problema", rekao je Dragan Ćuzulan, generalni sekretar SDS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije