BiH

NDP Doboj ostao bez rukovodstva i članova

NDP Doboj ostao bez rukovodstva i članova
NDP Doboj ostao bez rukovodstva i članova

DOBOJ - Rukovodstvo i članovi dobojskog Gradskog odbora NDP-a napustili su članstvo u ovoj partiji, a dva odbornika NDP-a u Skupštini grada Doboj, Sretko Đurković i Blagoje Blagojević će ubuduće djelovati kao nezavisni odbornici.

Oni će kako je odlučeno na večerašnjoj vandrednoj sjednici GO ove stranke, u Skupštini grada Doboja i dalje podržavati skupštinsku većinu.

Na ovaj potez su se kazu odlučili nakon što je Dragan Čavić, predsjednik NDP-a smijenio rukovodstvo Gradskog odbora Doboj na čelu sa Sretkom Đurkovićem, čime im je tvrde nanesena velika nepravda. 

  "Ja sam juče razriješen dekretom predsjednika NDP-a Dragana Čavića na jedan posredan način. Predsjednik Dragan Čavić je posredno, preko poslanika i potpredsjednika NDP-a Dragutina Škrebića nalozio da mene razriješe i naporosto da me dokrajči, da meni i mojim saradnicima nanese takve udarce, da oni ustraju na širenju nepotizma, da postavi svoje rođake na čelo ove partije, i mi to nismo mogli trpjeti", izjavio je Sretko Đurković, smijenjeni lider dobojskog NDP-a.

On je dodao da je formirana komisija od bivših članova NDP-a, koja će pregovarati sa drugim političkim partijama o njihovom budućem angazmanu, i političkom djelovanju, već sutra će kaze sa jednom partijom o tome razgovarati, a prema nezavničnim informacijama radi se o dobojskom PDP-u.

 "Večerašnju odluku o istupanju iz NDP-a podrzalo je 35 članova Gradskog odbora, od toga je četiri člana Glavnog odbora stranke, Sretko Đurković je bio i član Izvršnog odbora Glavnog odbora, iz parije su izašla dva odbornika, dva vršioca duznostidirektora, jedan vrsilac duznosti načelnika odjeljenja i deset članova Izvršnog odbora Gradskog odbora stranke, znači u konačnici više od polovine dobojskog odbora NDP-a", kazao je Slađan Blagojević.

Blagoje Blagojević, odbornik NDP-a u Skupštini grada naveo je da sve ono što je učinjeno dobojskom odboru i njenom rukovodstvu ne priliči nijednom političkom subjektu da tako uradi.

"Velika većina rukovodstva stranke koji ju je do sada vodio, i doveo do toga da bude treća stranka po jačini u Doboju, je u ovoj većini koja je večeras istupila. Mi članovima stranke koji su ostali u NDP-u zelimo, kao civilizovani ljudi sve najbolje, neka se srame svog čina, svojih poteza, a mi ćemo znati naći put", rekao je Blagojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije