BiH

NDP poziva Vojina Mitrovića da im vrati poslanički mandat

BANJALUKA - Iz Narodnog demokratskog pokreta (NDP) tvrde da je Vojin Mitrović, koji je juče na konstitutivnoj sjednici Narodne skupštine RS "sramno izdao članove i simpatizere NDP-a, čije je glasove podrške dobio, prišao Miloradu Dodiku isključivo zbog ličnih interesa, čime je sam sebe izložio sumnji javnosti da je on jedan od dva kupljena poslanika u parlamentu RS".

"Sve što je naveo kao razlog istupanja iz NDP-a i Saveza za promjene bijedno je i prizemno opravdanje vlastitog izdajničkog čina i nezajažljive, beskrupulozne želje za uvećavanjem vlastitog bogatstva i sticanja političkog utjecaja koji će mu to još više omogućiti", saopštio je NDP. "Iz svog rodnog sela Jelaz, Dodiku je poručio da je najveći kriminalac i krivac za sudbinu semberskih sela, nakon katastrofalnih majskih poplava. Cijelu izbornu kampanju Vojin Mitrović je proveo u vatrenim govorima i kritikama prije svega na račun Milorada Dodika, vrlo često ne birajući riječi, zbog čega mu je 1.848 građana Semberije i Posavine dalo svoj glas i povjerenje."

NDP navodi da, nakon ovog "izdajničkog čina Vojin Mitrović duguje ogromno izvinjenje svim građanima Bijeljine i Semberije".

Iz NDP-a pozivaju Mitrovića da toj stranci vrati poslanički mandat, koji je dobio "prevarom i time demantuje sve spekulacije u javnosti da je kupljen od SNSD-a".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije