BiH

Napali poslanika Iliju Stevančevića

Napali poslanika Iliju Stevančevića
Napali poslanika Iliju Stevančevića

BANJALUKA - Ilija Stevančević, poslanik u Narodnoj skupštini RS, prijavio je danas policiji da su ga verbalno napala četvorica njemu nepoznatih muškaraca te da se incident dogodio u ugostiteljskom objektu "Klub penzionera", u Grčkoj ulici, u Banjaluci.

Napad se, kako saznajemo, dogodio nešto poslije 13 časova, kada je Stevančević ušao u objekat kako bi sa društvom popio piće.

Stevančević je rekao da mu je, njemu nepoznato lice prijetilo da neće smjeti slobodno da se kreće po gradu, da ga je vrijeđalo, i, između ostalog, govorilo: "Izdao si nas..." Dodao je da je brzo popio piće, jer je ocijenio da bi moglo doći i do fizičkog napada.

"Ja sam ustao i otišao kući", rekao je Stevančević agenciji Srna, naglašavajući da je to bila dosta ozbiljna prijetnja od lica koje ne poznaje.

Stevančević smatra da je to, vjerovatno, rezultat onoga što se mnogo priča i piše o navodnoj "kupovini" poslanika.

"Ja tvrdim da mene ne može niko kupiti", naglasio je Stevančević.

Dragomir Đervida, koji je zakupoprimac objekta gdje je smješten "Klub penzionera", kazao je da je, kada je Ilija ušao, jedan od napadača pozdravio sve četvoricu, a Stevančeviću je počeo svašta da govori - "da je izdajica, da je bezobrazan, kukavica i da je izdao SDS".

"Bilo je dosta ružnih riječi, nisam ih ni zapamtio. Potom se Stevančević odaljio od stola i otišao do Nikole Gojkovića, predsjednika Udruženja penzionera Banjaluka, popio sok, a potom i otišao", priča Đervida.

Gojković nam je takođe potvrdio da je nekoliko muškaraca verbalno napalo Stevančevića, ali da detalje nije čuo.

Policija je ubrzo uhapsila Radovana Peakovića (65), koji je, kako se nezvanično saznaje, osumnjičen da je i fizički pokušao napasti Stevančevića, te da mu je verbalno prijetio.

"Peaković je, odmah nakon privođenja, alko-testiran, i utvrđeno je da je pod dejstvom alkohola", potvrdio je sagovornik blizak policiji.

I ostalu trojicu muškaraca, koje je Stevančević prijavio, policija namjerava da sasluša.

Stevančević je, inače, lider Partije ujedinjenih penzionera. On je na konstitutivnoj sjednici u ponedjeljak podržao izbor Nedjeljka Čubrilovića za predsjednika Narodne skupštine RS, a opozicija ga je nakon tog čina optužila da je jedan od dvojice "preletača" koji su napustili Savez za promjene kako bi se pridružili većini okupljenoj oko SNSD-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije