BiH

Objaviti zdravstvene kartone kandidata

Objaviti zdravstvene kartone kandidata
Objaviti zdravstvene kartone kandidata

BANJALUKA - Stranka pravedne politike (SPP) pozvala je danas sve partije u BiH da stave na uvid zdravstvene kartone svojih izbornih kandidata, povodeći se za slučajem anonimnog materijala koji su dobili, a u kojem je dijagnoza i otpusno pismo s psihijatrijske klinike jednog od kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Kako je rekao Goran Zmijanjac, kandidat SPP-a za srpskog člana Predsjedništva, stranka je nakon konsultacija ipak donijela odluku da se uzdrži od javnog objavljivanja ovog materijala.

On se osvrnuo i na istraživanje, prema kojem je 78,5 odsto građana zainteresovano za psihičko stanje kandidata i izbor takvih ljudi na funkcije. "Želimo da budemo prvi koji će pokrenuti temu o zdravlju i psihičkom stanju kandidata. Svi naši kandidati daće dozvolu da njihovi zdravstveni kartoni budu stavljeni na uvid biračima", rekao je Zmijanjac.

Govoreći o predstojećem početku kampanje, Zmijanjac je poručio da je SPP, iako nova, stranka ozbiljnih namjera.

Inače, rukovodstvo SPP-a je u subotu na Mrakovici održalo sastanak sa kandidatima s lista za parlament BiH i Narodnu skupštinu RS, kojem je prisustvovao i Dragomir Jovičić, lider stranke i kandidat za predsjednika RS na predstojećim izborima.

"Smatramo da političkoj sceni treba nova snaga. IPSOS je radio istraživanje, prema kojem je SPP na dva odsto podrške, recimo koliko i NDP. Međutim, prema našem istraživanju na oko 5.000 anketiranih, njih 15 odsto se izjasnilo za SPP, i većina ih je do sada neopredijeljenih", rekao je Jovičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije