BiH

Oružane snage BiH pokazale sposobnost tokom poplava

SARAJEVO - Oružane snage BiH pokazale su izuzetnu sposobnost u pomoći civilnom stanovništvu tokom katastrofalnih poplava koje su pogodile BiH, konstatovano je na sastanku predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i člana Predsjedništva Nebojše Radmanovića sa komandantom združenih snaga NATO-a u Evropi admiralom Markom Fergusonom.

Izetbegović i Radmanović su tokom susreta sa komandantom združenih snaga NATO-a u Evropi, sa sjedištem u Napulju, pozitivnim ocijenili učešće pripadnika Oružanih snaga BiH u mirovnim i bezbjednosnim misijama, te doprinos BiH regionalnoj bezbjednosti, navodi da su u saopštenju iz Predsjedništva BiH.

Napredak je, istaknuto je na sastanku, postignut i u aktivnostima u vezi sa uklanjanjem viškova naoružanja i municije, te u oblasti vojno-civilne saradnje.

Admiral Ferguson je rekao da je postignuti napredak BiH na putu ka NATO-u impresivan, te izrazio spremnost za nastavak intenzivne saradnje BiH i Sjeveroatlantske alijanse.

Od ulaska BiH u Partnerstvo za mir ostvaren je stabilan napredak na dostizanju standarda neophodnih za članstvo u NATO-u, rečeno je tokom susreta, kojem je prisustvovao i Vanja Filipović, savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije